Wildkamperen

Wildkamperen staat gelijk aan vrijheid; slapen op een plek midden in de natuur zonder verdere voorzieningen. In Nederland is dit helaas niet toegestaan. Om deze ervaring toch mogelijk te maken, is het op Buytenplaets Suydersee mogelijk gemaakt om in het naastgelegen bos te 'wildkamperen'. Wij noemen dat Bushcamping. In het bos staan een tweetal proefopstellingen van primitieve overnachtingsmogelijkheden. Deze zijn gebouwd door een bushcraft-instructeur en dienen als voorbeeld om na te maken. Met door ons aangeleverde materialen mag je zelf een plekje zoeken en een onderkomen bouwen. Omdat het verboden is om in het bos vuur te maken, is het op het naastgelegen veld mogelijk om vuur te maken voor o.a. het bereiden van eten. 
Je mag ook gebruik maken van de faciliteiten op Buytenplaets Suydersee, zoals hier omschreven, maar dat hoeft uiteraard niet...

Bushcraft

Als aanvulling op het wildkamperen is het mogelijk om bushcraft- en overleving skills aangereikt te krijgen. De basisvaardigheden bieden wij zelf aan, voor gevorderde survival en/of buschraft cursussen werken wij samen met met Ago Natura.
In de basiscursus krijg je instructie in het maken van vuur en het maken van een overnachtingsplek. Materialen zijn aanwezig en inbegrepen in de prijs.

Beschikbare data
In overleg, informeer via ons contactformulier of per mail.

Tarieven

Activiteit

Prijs                    

Bijzonderheden

Wildkamperen

€ 15,00 p.p.

'Gewoon' een nachtje primitief in het bos slapen. Materiaal is aanwezig.

Bushcraft basisvaardigheden

€ 45,00 per sessie

Onafhankelijk van groepsgrootte een basisuitleg vuurmaken en schuilplaats maken in 1 a 1,5 uur.

Bushcraft specialisatie

€ op aanvraag

Bij een groepsgrootte van min. 6 personen kan er een specialisatietraining worden ingepland.